A SASMob-nak „maszekol” Szeged adventi villamosa

Helyi hírek

Szegeden a legnagyobb az elektromos járművek aránya a közösségi közlekedésben, a magyar városok közül nálunk bicajoznak a legtöbben – írja közösségi bejegyzésében Botka László, Szeged polgármestere.

A beszámolóból kiderül, hogy Szegeden folyamatosan fejlesztik a járműparkot és a kerékpáros infrastruktúrát is.

Átalakítoták az adventi fényvillamost szegeden. Az újracsomaglás célja, hogy a most induló újabb, közel három hónapon át tartó környezettudatosságról szóló kampányban még inkább népszerűsítse a fenntartható közlekedési módokat – olvasható a szeged.hu-n.

– Szeretnénk megköszönni a szegedieknek, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy a város levegője tisztább legyen, hogy kevesebb legyen a por, a zaj, hogy kevesebb legyen a forgalmi dugó. Aki a helyváltoztatását nem autóval oldja meg, az tesz ezekért a dolgokért – mondta Nagy Sándor.

Az adventi időszakban fényvillamosként dolgozó 105-ös Pesa most a SASMob-nak „maszekol”: az utastérben minden lehetséges helyen információs szövegbuborékokban lehet arról olvasni, mit és hogyan lehet tenni azért, hogy még inkább fenntarthatóan és zöldebben közlekedjünk – és persze ott olvashatók a rossz példák is. Az utastérben több helyen qr-kódok is vannak, ezekkel a környezetbarát Szegedről szóló honlapra lehet eljutni.