Híd lábánál nyílt a Lapos Beach, Szeged régi-új strandja

Helyi hírek

Az ország egyik legszebb belvárosi szabadstrandja nyílt meg a Belvárosi híd lábánál, a Laposon. Napágyak, zuhanyzók, öltözők, árnyat adó napernyők várják az ingyenes Tisza-parti fürdőhelyen a szegedieket, a vendégeket – írja közösségi oldalán Botka László, a város polgármestere.

A szeged.hu beszámolójából további részletek is kiderüülnek az új strandról.

Harmincmillió forintból valósította meg a Szegedi Rendezvény és Médiaközpont a beruházást. A területet közművesítették, konténer wc-ket, zuhanyzókat és öltözőket alakítottak ki, szemétgyűjtőket és bójasorokat telepítettek, hogy mindenki kulturált körülmények között pihenhessen a vízparton:

  • 245 méter vízvezetéket,
  • 265 méter csatornát,
  • 280 méter áram kábelt építettek be.

Több, mint 2000 köbméter földet mozgattak meg, két betonoszlopot is kiraktak a partra és egy 3,5 méter mély nyomott szennyvíz akna is elkészült. A Laposon százötven napozóágy, ötven „természetes napernyő” alatt várja a strandolni, pihenni vágyó szegedieket. Kamerarendszer is van a Laposon és persze vízimentői szolgálat is. A szabadstrandon büfé is van, a Garden étterem csapata gondoskodik arról, hogy ne kelljen otthonról ennivalót hozni  írja a szeged.hu.

Fotó: Iványi Aurél