4,3 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcinánk van már – így oltották ma a debrecenieket

Helyi hírek

Eddig több mint 4,3 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra – tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t.

A közlemény szerint kedden megérkezett a 24. – több mint 430 ezer adag koronavírus elleni oltóanyagot tartalmazó – szállítmány Magyarországra.

Azt írták: a Pfizer több mint öt hónapja, heti rendszerességgel szállítja Magyarországra a vakcinát. A cég az első negyedévre megbízhatóan leszállított több mint 1,5 millió adag oltóanyagot, a második negyedévtől pedig jelentősen növelte a dózisok számát, így csak májusban 1,3 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett az országba – közölték.

A két vállalat az előrejelzések szerint idén több mint 2,5 milliárd adag vakcinát gyárt és szállít világszerte – olvasható a közleményben.

Folyamatosan nyitva van az online időpontfoglaló

Már nem lehet online időpontot foglalni a koronavírus elleni AstraZeneca-vakcinával történő oltásra – közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

A közleményben kiemelték: az online időpontfoglaló továbbra is folyamatosan működik. Az érvényesen regisztráltak – köztük a 16-18 évesek is – automatikusan, sms-értesítő nélkül foglalhatnak időpontot a www.eeszt.gov.hu honlapon – írták.

Hozzátették: országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben Szputnyik vakcinával történő oltásra foglalható időpont, de egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-oltóanyag is elérhető.

Tudatták, hogy AstraZenecából egy ideig nem hirdetnek időpontot, mert a beérkező – csökkentett – szállítmányokat a második körös oltásokhoz használják fel.

Felhívták a figyelmet arra, hogy Szputnyik vakcinából már nem érkezik több szállítmány, az utolsó készlet van kint a kórházi oltópontokon, azt kérve, aki azt szeretné kapni, mielőbb foglaljon időpontot.

Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt