Elismerések a kunszentmártoni tűzoltóknak

Helyi hírek

Májusban a tűzoltók védőszentjének, Szent Flóriánnak a napját ünnepli az állomány. Ebből az alkalomból adott át elismeréseket május huszonegyedikén Kunszentmárton Város Önkormányzata, illetve ekkor került sor a Tiszazug Tűzoltója díj átadására.

Idén valamennyi elismerésben a kunszentmártoni hivatásos tűzoltó-parancsnokságon szolgálók részesültek. A város polgármestere, Wenner-Várkonyi Attila által felajánlott tárgyjutalmat idén Baranyi István tűzoltó főtörzsőrmester, gépjárművezető; Czuczi István tűzoltó főtörzsőrmester, rajparancsnok; valamint Gyevnár Béla tűzoltó főtörzsőrmester, beosztott tűzoltó vehette át.

A nagy hagyományokkal rendelkező Tiszazug Tűzoltója Díjat is ez alkalommal adta át Soha Attila, Öcsöd község polgármestere. A kitüntető címet 2021-ben Csató László címzetes tűzoltó főtörzsőrmester, beosztott tűzoltónak ítélték oda. Csató László 2001 óta teljesít szolgálatot Kunszentmártonban. Megbízható, precíz munkájával, valamint a közösségi életet laktanyán belül és kívül is meghatározó személyiségével vívta ki társai elismerését, és ennek köszönhetően fiatalabb bajtársai is felnéznek rá. Több jelentős káresemény – köztük a 2006-os tiszai árvíz – felszámolásában is aktív szerepet vállalt.