Zivatar villámokkal

Leszakadhat az ég északkeleten, zivatar és felhőszakadás miatt adtak ki riasztást Hajdú-Bihar megyére

Helyi hírek

Jégeső és viharos széllökés kísérheti a zivatarokat.

Szombaton a Budapest-Békéscsaba vonaltól északkeletre, illetve a Nyugat-Dunántúlon a záporok mellett elszórtan zivatarok kialakulása várható. Nagyobb számban leginkább az Északi-középhegység középső és keleti tájain számíthatunk a déli óráktól zivatarokra, melyek délután fokozatosan dél, délkelet felé terjednek. Zivatarok környezetében helyenként jégeső (<2 cm alatt), nagy mennyiségű (rövid idő alatt akár 25 mm feletti) csapadék várható, egy-egy helyen viharos (60-80 km/h) szélroham sem kizárt. Az esti órákra fokozatosan lecseng a zivatartevékenység.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki több hajdú-bihari járásra a zivatar és felhőszakadás veszélye miatt:

 

Vasárnap a déli óráktól a mainál több helyen ismét zivatarok kialakulására kell számítani, legkisebb valószínűséggel a Nyugat-Dunántúlon. Az intenzív gócokhoz jégeső (<2 cm alatt), viharos széllökés (60-70 km/h) társulhat, az északkeleti harmadban rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék (20 mm feletti) is előfordulhat. A zivatartevékenység az esti órákra fokozatosan megszűnik.