25 útszakasz újul meg Debrecenben, a Tócóskertben új parkoló is lesz

Helyi hírek

A nagyfelületű útjavítási munkálatok 2021. május 20-án Debrecen-Józsa településrészen, a Rózsástelep utcában folytatódtak. Erről tartott sajtótájékoztatót Balázs Ákos alpolgármester és Kósa Lajos országgyűlési képviselő.

A Rózsástelep utca mintegy 1200 méter hosszú, ebből most a Felsőjózsai és a Várdai Miklós utcák közötti 650 méter hosszú szakaszának és az itt található kereszteződés felújítására kerül sor bruttó 45 millió forint értékben, melyet az önkormányzat saját forrásból biztosít. A felújítási munkálatok időjárástól függően várhatóan 2 hétig tartanak.

Józsán az elmúlt évben is végeztünk ilyen munkálatokat. A Silye Gábor utca folytatásában történt aszfaltozás, azt megelőző évben pedig a Barakonyi és a Gát utcákon végeztünk munkálatokat. Ezen kívül idén a városrészben nagyfelületű aszfaltozások lesznek még a Függetlenség utcában, ahol a Felsőjózsai utcától kiindulva, mintegy 120 méter hosszúságban újul meg az aszfaltburkolat és a Szordasi úton, a vasúti átjáró és a Meszesi utcák között 400 méter hosszon az útburkolat széle lesz felújítva 1,5 méter szélességben – mondta el Balázs Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője.

Az útfelújítási munkálatok elsődleges célja, hogy a mintegy 560 km hosszú önkormányzati fenntartásban lévő szilárd burkolatú út folyamatosan megfelelő, közlekedésre alkalmas állapotban legyen. 

Józsa lélekszámát tekintve évről évre nő. Nem az a feladat, hogy minél többen költözzenek Józsára, hanem az, hogy az életminőség és a közlekedés jobb legyen – emelte ki Kósa Lajos országgyűlési képviselő.

2021-ben saját forrásból 25 teljes útszakasz vagy azok egy része kap új aszfaltszőnyeget. A nagyfelületű útfelújítási programban parkolók is megújulnak, továbbá a Tócóskertben egy új parkoló is épül. Itt 40 új parkolóhelyet alakítanak ki.

Fotó: Miskolczi János