100 millió forintot meghaladó kár miatt került őrizetbe egy győri autókereskedő

Helyi hírek

A Győri Járási Ügyészség indítványt tett annak az autókereskedőnek a letartóztatására, akit közokirat-hamisítás és tíz vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. nyarától kezdődően nagy értékű gépkocsik adásvétele kapcsán követett el csalásokat és sikkasztásokat, ezt követően, fenyegető anyagi helyzete miatt kölcsönöket vett fel magánszemélyektől is, illetőleg cégén keresztül egy banktól is. Az összegeket ismeretlen célra fordította, majd az eladósodott cégét egy – általa is tudottan halálos betegségben szenvedő személynek – értékesítette.

Ezt követően is folytatta azonban autókkal kapcsolatos tevékenységét, kölcsönöket is vett fel, valamint egy hatmillió forint és egy 7.5 millió forint értékű festményt is átvett értékesítésre, melyekkel kapcsolatban elszámolni nem tud.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére, a bűnismétlés tényére és a bűnismétlés veszélyére hivatkozással indítványozta az őrizetben lévő elkövető letartóztatását az ellene különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő bűnügyben.

A letartóztatás tárgyában a Győri Járásbíróság fog döntést hozni a 2021. május 6-án 13.30 órakor tartandó ülésen.