Pfizer-akció Debrecenben

“Inkább ezt, mint a kínai löttyöt” – Debrecenben is népszerű a Pfizer vakcinája

Helyi hírek

A keleti vakcinákat kísérő brutális kormányzati kampány közepette üde színfoltnak hatott a mai bejelentés: a Pfizer oltóanyagára is lehetett regisztrálni.

Orbán Viktor a Kossuth rádióban azt mondta, csak ma tart az akció, ezt követően hetekig nem lesz Pfizerünk, mert azt félreteszik a 16-18 éveseknek.

Más kérdés, hogy az online regisztrációs oldal – feltehetően a nagy érdeklődés miatt – rögtön meg is adta magát. Az informatikai zsenikből álló operatív törzs ezt úgy kommunikálta, hogy “túlterheléses támadás” érte a honlapot, szerintük “felelőtlen emberek” állnak a háttérben. Természetesen a kormány most sem hibázott…

Az operatív törzs szerint “felelőtlen emberek támadása miatt” halt le az időpontfoglaló honlap

Debrecenben érezhetően erősebb forgalom volt az oltópontokon, a Bethlen utcai rendelő előtt ottjártunkkor szinte mindenki a Pfizer-vakcina iránt érdeklődött, az ajtóban álló katonák szerint délután fél 3 körül még volt készleten az amerika oltóanyagból.

“Inkább ezt, mint a kínai löttyöt”

– mondta félhangosan egy sorban álló fiatal.

“Az orosz az amúgy jó, sok országban használják már”

– kontrázott rá valaki, majd konszenzusra jutottak: vannak jó és még annál is jobb vakcinák. De azért fő a biztonság. Úgy fest, rájuk nem hatott a fideszes politikusok által központi utasításra osztogatott táblázat, amely azt hozta ki eredményül, hogy a kínai és orosz vakcinák “jobbak” a nyugatiaknál. Ezt egyébként Karikó Katalin később kiegészítette és lerántotta a leplet a csúsztatásról.

A Pfizer “villámakciója” országszerte népszerű, volt, ahol már le kellett zárni a sort, mert elfogyott a készlet. A Telex beszámolója szerint a Honvédkórháznál  nagyjából 700 méteres lehetett a sor, több utcán keresztül kígyóztak az oltásra várók. Délre már el is fogyott az oltóanyag.

A Győri Petz Kórház oltópontjánál és az egri Markhot Ferenc Kórháznál is több százan várakoztak ma.