454 milliót nyert Nádudvar – a városra fogják költeni

Helyi hírek

Négy új szociális bérlakást húznak fel, valamint új járdát és kerékpárutat építenek a Kabai út mellett a Maros utcától a Puskin utcáig. Ez az útszakasz közvilágítást is kap – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közösségi oldalán. Nézzék meg, hogy mire költik még a pénzt!

Nádudvar önkormányzata a “Leromlott városi területek rehabilitációja” című pályázaton 349.350.000 Ft-ot, “A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” című pályázaton 105.000.000 Ft-ot nyert vissza nem térítendő támogatásként, 100%-os támogatási mértékben.
A projektek eredményeként 4 új szociális bérlakás épül, valamint új járda és kerékpárút is lesz a Kabai út mellett a Maros utcától a Puskin utcáig (ezen szakasz látható a képen), s ez az útszakasz közvilágítást is kap.
Megvalósul a Damjanich utca, valamint a Hajdú utca egy szakaszának szilárd burkolattal történő ellátása és a csapadékvíz elvezetése is.
Az infrastrukturális fejlesztések mellett lehetőség lesz közösségépítő, egészségfejlesztést célzó programok megvalósítására és kulturális, sportrendezvények tartására. Ezekben a tevékenységekben a Napfény Óvoda és Bölcsőde és a Nádudvari Sportegyesület konzorciumi partnerként vesz részt.
A közbiztonság fokozása érdekében kamerarendszert alakítanak ki a Simkó-kertben és közösségi kert is létesül a Csillag utcán. A kivitelezés a támogatási szerződés megkötése és az előkészítő, tervezési szakasz lezárultával indulhat el.