Tetőn rekedt süket és vak macskát mentettek a tűzoltók Debrecenben

Helyi hírek

Szokatlan hírrel szolgált a megyei katasztrófavédelem mai híradásában. Egy tetőn rekedt süket és vak macskát mentettek le szombaton a megyeszékhely hivatásos tűzoltói Debrecenben, a Gyűrű utcában. A tűzoltók egy kihúzós létrán át érték el az állatot, majd azt átadták a gazdájának. Az intézmény szóvivője további esetekről is beszámolt.

Egy fa kettétört délelőtt Hajdúsámsonban, a Hársfa utcában. A gyalogos és a közúti forgalmat veszélyeztette, ezért a debreceni hivatásos tűzoltók egy motoros láncfűrésszel a fát eltávolították.

Szabadtéri tűz miatt vonultak a tűzoltók szombaton Hajdúszoboszló és Nádudvar közé, ahol a csatorna part égett fél hektráos területen.

A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók avakoztak be egy vízsugárral és kéziszerszámokkal. Száraz avar lángolt kétezer négyzetméteren Püspökladány és Nádudvar között. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Egyek külterületén ezer négyzetméteren égett a gaz.

Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Debrecenben, a Borona utcában is tűz volt szombaton. A száraz gaz égett, melyet a debreceni hivatásos tűzoltók oltottak el egy vízsugárral. Hajdúhadházra, a Szélső utca végébe is vonultak az egységek, ott is az avar és a gaz égett.

A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A szakolyi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos egységek Nyírgelse és Nyírmihálydi közötti vasúti átjáróhoz vonultak avartüzet oltani.

Két autó ütközött össze Tégláson, a Böszörményi utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. A balesetben nem sérült meg senki.

Egy családi házban berendezési tárgyak égtek szombaton kora este Hajdúhadházon, az Árpád utcában. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik kiérkezésére az ott lakók a tüzet eloltották. Az egységek egy hőkamera segítségével átvizsgálták az épületet és egy vízusgárral az utómunkálatokat végezték el.