Letartóztatja a debreceni ügyészség a rendőrökre kapával, késsel támadó apát és fiát

Helyi hírek

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást két férfi ellen.

2021. január 30-án 21 óra körül a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság állományában szolgálatot ellátó rendőrök megpróbáltak felkutatni egy Hajdú-Bihar megyei férfit, aki bűncselekmény elkövetésével volt kapcsolatba hozható.

A megalapozott gyanú szerint mielőtt az ingatlan bejáratához érkezhettek volna, egy ittas állapotban lévő férfi a közeledő rendőröket több alkalommal kiabálva megöléssel fenyegette, miközben egy hozzávetőleg 120 centiméter nyélhosszúságú kapát tartott a kezében.

A rendőrök több alkalommal felszólították a férfit, hogy tegye le a kapát és ne akadályozza az intézkedést, akihez időközben csatlakozott a szintén ittas állapotban lévő fia, aki egy 20 centiméter pengehosszúságú kést tartott magánál.

Ezután mindketten megindultak a rendőrök felé és továbbra is megöléssel fenyegették őket. A rendőrök ekkor figyelmeztették az elkövetőket, hogy amennyiben nem hagynak fel a magatartásukkal, lőfegyvert fognak használni velük szemben. A két férfi ennek ellenére még egy ideig támadóan közeledett a folyamatosan hátráló rendőrökhöz, majd végül többszöri, ismételt felszólítás után vetették csak alá magukat az intézkedésnek.

A gyanúsítottak tagadták a cselekmény elkövetését és a gyanúsítás közlése ellen mindketten panaszt jelentettek be. A regionális nyomozó ügyészség mindkét férfi őrizetét elrendelte és indítványozta letartóztatásuk elrendelését a Debreceni Járásbíróságon.

A család másik fia 2020 októberében szintén intézkedő rendőrökre támadt, aki a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban jelenleg is letartóztatásban van.