Közel 50 fenyőfát osztottak ki debreceni szegény családoknak

Helyi hírek

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete idén karácsony másnapján már 10. alkalommal tervezte megvendégelni a nehéz sorsú embertársainkat, de a járvány miatt azonban erre most nem kerülhet sor. Az egyesület közleménye szerint Mikuláskor közel 100 család gyermekeit ajándékozták meg, karácsony másnapján pedig a hajléktalan szállókon élő debrecenieknek visznek töltött káposztát, és karácsonyi finomságot.

Ma délelőtt a Szeretet fáját adták át közel 50 családnak, két helyen. Az egyesület a karácsonyi adománygyűjtő akciójából vásárolta meg a kiosztott, nagyon szép fenyőket, melyeket egy nagylelkű debreceni fiatal vállalkozó házaspár, óriási kedvezménnyel biztosított.

A családok mindegyike hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között él. A Debreceni Családsegítő Szolgálat paci munkatársai a városrészben élőket, a Forrás Mentálhigiénés Központ, a Tócóskerti Lakótelepen élő rászorulókat hívta meg, a járvány miatt, fél óránként egymás után.

A fákat az egyesület tagjai szállították ki a két helyszínre.

A gyerekeknek, akiknek mi adtuk át a fát, vittünk szaloncukrot is, s megbeszéltük, hogy maguk készítenek díszeket a fára. A családoknak ha tőlünk nem kapnak, nem jutott volna fára, hisz az élelem a fontosabb. Többen egyedül nevelik a gyerekekeket, volt olyan nagypapa aki a 4 unokájáról gondoskodik. Legtöbbjük elmondta, hogy hosszú évek után, először állíthatnak karácsonyfát, eddig erre gondolni sem mertek.

– olvasható a közleményben.