Dühében összetörte volt barátnője telefonját

Helyi hírek

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki dühében összetörte volt barátnője telefonját.

A vádlott és a sértett közötti több hónapos kapcsolat 2020. október 18-án megszakadt, amit a vádlott nehezen viselt és azt követően több alkalommal kereste a sértettet.

2020. október 20-án 20 óra körüli időben a férfi megjelent a sértett házánál, őt kihívta az utcára. A sértett kiment, ahol beszélgetni kezdtek, majd rövidesen megcsörrent a nő mobiltelefonja. Emiatt a vádlott ideges és féltékeny lett, kikapta a készüléket a sértett kezéből és elszaladt egy útkereszteződésig, hogy megnézze, ki kereste volt barátnőjét. A sértett a vádlott után ment, visszakérte a készüléket, azonban a vádlott azt nem adta vissza, hanem dühében földhöz vágta, így a készülék összetört, használhatatlanná vált.

A sértett a Hajdúnánási Rendőrkapitányság által lefolytatott eljárás során polgári jogi igényt terjesztett elő, kérte a vádlott által okozott 125.000,- Ft kárának a megtérítését.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára és a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.