Elmaradnak az ételosztások Debrecenben – “Az önkormányzat adjon 50 ezer forintot a kisnyugdíjasoknak!”

Helyi hírek

A veszélyhelyzeti korlátozás miatt elmarad Debrecenben a november 21-ei Morzsaparti és a november 29-én esedékes ételosztás is.

Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület és a Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete azt közölte, a veszély elmúltával természetesen minden debreceni  rászorulót továbbra is várunk a szokott időben, nagy szeretettel. A karácsonyi időszakra tervezett ünnepi Morzsapartit, a karácsony másnapi, hagyományos ételosztást, amennyiben a korlátozások megszűnnek, szeretnék megtartani.

A szervezett élelmiszerosztások ugyan elmaradnak, de az iskolás gyermekek számára továbbra is gyűjtik az asztali számítógépeket, laptopot, online sorsolják ki az eszközöket. Ugyancsak folytatják a női Titokdoboz gyűjtését, a korábban meghirdetetteknek megfelelően. Folytatják a tartós élelmiszerek, a gyermekjátékok-, könyvek gyűjtését, illetve várják a felajánlásokat burgonyára, almára is. 

Tisztelettel kérjük Debrecen megyei jogú város vezetését, tegyen meg mindent, azért, hogy egyetlen debreceni ember se nélkülözzön ezekben a nehéz, kiszámíthatatlan időkben. Amennyiben szükséges, csoportosítsanak át pénzügyi forrásokat a városban élő kisnyugdíjasok, nélkülözők, szegénysorban élő kisgyermekes családok, a hajléktalanok ellátására. Kérjük a város polgármesterét, tegye lehetővé, hogy minden rászoruló debreceni naponta -munkaszüneti- és ünnepnapokon is –  legalább egyszer meleg ételhez jusson. Kezdeményezzük, hogy a 100 ezer forint alatti debreceni kisnyugdíjasok, karácsony előtt, alanyi jogon egyszeri, 50 ezer forintos támogatásban részesüljenek

– írja közleményében Lipcsei Andrea, az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület elnöke  és Szabó Zoltánné, a  Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete alelnöke.