Egy 94 éves néni gyertyája okozta a hatalmas tüzet Debrecenben – így segítenek a károsultakon

Helyi hírek

A Debreceni Karitatív Testület a Nagykonyha Kft. felajánlásával 200 adag előre csomagolt meleg ebédet – levest és főételt – juttatott el 2020. november 2-án, hétfőn az előző napon tűzkárt szenvedett debreceni, Dienes János utcai társasház lakóihoz.

Az épületben 2020. november 1-jén, vasárnap keletkezett tűz, az eddigi információk szerint annak nyomán, hogy a negyedik emelet egyik lakásában egy 94 éves hölgy gyertyát gyújtott elhunyt gyermeke emlékére. A lakás teljesen kiégett, s a hölgyet valamint még egy lakót kórházba szállítottak a mentők.

A Debreceni Karitatív Testület gondoskodik arról, hogy minden lakónak legyen lehetősége fedett és fűtött helyre húzódnia, míg a tűzoltók dolgoznak az épületben, s forró teával is elláttak mindenkit. A lakók nagy része ezt követően visszatért otthonába, de aki máshol kívánta tölteni az éjszakát, azok elszállításában is közreműködtek a segítők.

A házban található száz lakásban a tűzeset óta nincs áram, így a lakók részéről az a kérés fogalmazódott meg, hogy biztosítsanak meleg ételt számukra. A Debreceni Karitatív Testület már említett képviselői és az önkormányzati képviselő részvételével, a Nagykonyha Kft. felajánlása nyomán hétfőn összesen 200 adag előre csomagolt meleg ebédet osztottak szét a házban. Ezt a testület szervezésében és a cég jóvoltából mindaddig megteszik, amíg az épületben a lakásokban szünetel az áramszolgáltatás, ugyanis addig a lakóknak főzésre nincs lehetőségük.

Fotó: Erdei Balázs