A lopott pólóban portyázott tovább a bevásárlóközpontban a fiatalkorú

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú ellen, aki egy ruházati üzletben letépte az áruvédő jelzőeszközt egy pólóról, majd azt a tornazsákjába rejtette.

2020. július 14-én 16 óra körüli időben a fiatalkorú fiú egy debreceni belvárosi bevásárlóközpont egyik üzletében kinézett magának egy közel 4000.- Ft értékű pólót. Azt a próbafülkébe vitte és a rajta lévő áruvédelmi jelzőeszközt leszakította, aminek következtében a póló elszakadt. A fiatalkorú a ruhaneműt a tornazsákjába rejtette és fizetés nélkül távozott az üzletből.

A vádlott a cselekmény elkövetése után a bevásárlóközpont egyik mellékhelyiségében a pólót felvette és így ment be több ruházati üzletbe, ahol az egyikben a biztonsági őr észrevette a pólón lévő szakadást, ezért a fiatalkorút feltartóztatták, majd vele szemben rendőri intézkedésre került sor.

Az ügyben eljáró debreceni rendőrök a fiatalkorútól a lopott pólót lefoglalták, az azonban a rongálódás folytán eladhatatlanná vált, így a sértett 3595.- Ft kára nem térült meg.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a fiatalkorút intézkedésként bocsássa próbára és állapítsa meg, hogy a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.