Döntőbe jutásban reménykedik a Gladiators újonc elkapója

Helyi hírek Sport

Horai Krisztián remek szezonkezdeten van túl, és elsőéveseként már touchdownja is van. A Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatának játékosa reméli, hogy folytatódik számára ez a jó sorozat – olvasható a DEAC webldalán.

Egy vereség után begyűjtötte első győzelmét a szezonban a DEAC Gladiators, miután magabiztosan (53-14) verte Hajdúszoboszlón a DAK Acél Dunaújváros Gorillazt. A két meccs alatt remek teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet a gladiátorok egyik újonca. Horai Krisztián a Debreceni Egyetem Műszaki Karának mechatronikai mérnök hallgatója és egyértelműen berobbant a magyar amerikai futball világába.

A Budapest Wolves 2 ellen mindkét felé irányuló passzt elkapta, amivel több mint 50 yardot hozott csapatának, majd a gorillák ellen megszerezte élete első touchdownját is.

„Óriási érzés volt, de ez nem sikerült volna Kunkli Lackó jó passza és Szabó Lajos jól időzített blokkja nélkül. Remélem, még sokszor lesz lehetőségem TD-t szerezni! Viszont ettől függetlenül sosem lehetek igazán elégedett a teljesítményemmel és mindig igyekezni fogok a legjobbamat nyújtani, sokat kell még gyorsulnom és a lábtechnikámon is javítanom” – mondta Horai Krisztián.

A 21 éves elkapó még két éve egy toborzót követően csatlakozott a DEAC Gladiatorshöz és már akkor megtetszett neki ez a sportág. Azóta nagyon sokat edzett és gyakorolt Horai, aki már más sportágban is kipróbálta magát korábban.

Lehengerlő produkcióval nyertek a debreceni gladiátorok Hajdúszoboszlón

„Négy éves koromtól kezdve kosárlabdáztam nagyon sokáig, aminek jó mozgáskoordinációt köszönhetek és szerintem ez a sport az elkapásokban való viszonylag gyors fejlődésemben is nagy szerepet játszik” – emelte ki a DEAC elkapója. – „Emellett igyekszem minden lehetőséget megragadni a gyakorlásra, ott lenni az összes edzésen és azokon kívüli elkapó gyakorlásokra is mindig menni. Ez jobb esetben heti három tréninget és 1-2 elkapó edzést jelent.”

Horai Krisztián természetesen idén azt reméli, hogy csapata a fináléig menetel. Ám ehhez a DEAC-nak először ki kell harcolnia a rájátszásba jutást a Miskolc Steelers ellen. Erre pedig október 25-én, vasárnap 13.30-tól lesz lehetősége a Böszörményi úti Campus sportpályáján (DASE-pálya).

Fotó: Szolnoki Annamária