58 millióért cserélnek aszfaltot Hajdúböszörményben

Helyi hírek

Az Újvárosi utca után az Árpád utca 470 méteres szakasza (a Szent István tértől az Újvárosi utcáig) kap új borítást – számol be a böszörményi önkormányzat közösségi oldalán.

Az 58 millió forintos fejlesztést 38 millió forinttal támogatja a Belügyminisztérium, a fennmaradó 20 millió forintot az önkormányzat biztosítja – jelentette be sajtótájékoztatóján Kiss Attila polgármester.

A város egyik legforgalmasabb útszakaszáról van szó, ahol buszjárat is áthalad. Az Újvárosi utca felújítása már megtörtént, s amikor ez a szakasz is elkészül, elmondhatjuk, hogy az autópályáról letérve korszerű útburkolattal ellátott út vezet a városba, valamint a Nyugati Ipari Parkba – hangsúlyozta Sőrés István alpolgármester, aki a városrész önkormányzati képviselője is.

A meglévő pályaszerkezet szükséges mértékű bontását követően – egy aszfalt alapréteget és egy kopóréteget kap. Készítenek kiemelt szegélyeket is, a meglévő aknafedlapokat, víznyelőrácsokat, közműszerelvényeket szintbe helyezik – mondta el Harangi Sándor osztályvezető.