Papp László trianoni megemlékezés

Papp László elismerően beszélt a Debreceni Vagyonkezelő munkájáról

Helyi hírek

Nagy többséggel fogadta el a városi képviselő-testület a Debreceni Vagyonkezelő Zrt 2019. évi számviteli törvény szerinti beszámolóját. A vállalatcsoport minden idők legeredményesebb gazdasági évét zárta tavaly.

A vállalat közleménye szerint elismerően szóltak a beszámolóról a városi közgyűlés mai ülésén. A képviselők kiemelték, hogy nemcsak az üzemi eredmények voltak kiválóak, de sikerült olyan új tevékenységeket is beépíteni a vállalatcsoport működésébe, amelyek biztosították a kiugró gazdasági eredményeket. Szó esett arról is a vitában, hogy a Debreceni Vagyonkezelő Zrt és a tagvállalatok vezetése a járvány idején is példaszerű gyorsasággal hozta meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy enyhítse a válság okozta visszaesést és megőrizze a munkahelyeket.

„Hatalmas segítség számunkra, hogy ilyen hatékony, jól szervezett és eredményes munkával támogatja a Debreceni Vagyonkezelő Zrt a város fejlesztési elképzeléseit”

– fogalmazott az előterjesztés kapcsán Papp László, Debrecen polgármestere, aki köszönetet mondott a kimagasló eredményekért a Debreceni Vagyonkezelő Zrt és tagvállalatai vezetőinek és dolgozóinak.

Az előterjesztés három beszámolót tartalmazott: a Debreceni Vagyonkezelő Zrt 2019. évi számviteli törvény szerinti beszámolóját, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt és tagvállalatainak összevont, konszolidált 2019. évi beszámolóját és a 2020. évi első féléves jelentést.

A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. adózás előtti eredménye 2019. évben kimagasló, 2,124 milliárd Ft volt, melyet 287 millió Ft üzemi eredményből és a 1.837 millió Ft pénzügyi eredményből, tagvállalatok által kifizetett osztalékból ért el.

A Debreceni Vagyonkezelő Zrt és tagvállalatai összevont, konszolidált 2019. évi adózás előtti eredménye is rekord összegű, 2,958 milliárd forint. A konszolidált beszámolónál mind az üzemi eredmény 1.925 milliárd Ft összege, mind a pénzügyi eredmény 1.033 milliárd Ft értéke kiemelkedő – olvasható a beszámolóban.