Ittas barátjának engedte át az autó vezetését, majd Nádudvaron árokba csapódtak

Helyi hírek

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki megengedte barátjának, hogy ittasan, jogosítvány nélkül vezesse az autót, majd röviddel azután Nádudvaron a férfi egy árokba hajtott és az autóval nekiütköztek egy betonátjárónak.

2020. április 21-én az esti órákban a vádlott barátaival együtt egy nádudvari ház udvarán közösen főztek és szeszes italt fogyasztottak. Éjfél körül elfogyott a háznál lévő ital, ezért a vádlott hazament a lakására és a nevelőanyja tudta és engedélye nélkül beült az asszony gépkocsijába és azzal visszament a barátaihoz.

2020. április 22. napján hajnali 3 óra körüli időben egyik ittas barátja arra kérte a vádlottat, engedje meg, hogy vezethesse a nevelőanyja gépkocsiját. A vádlott tudva azt, hogy barátjának jogosítványa nincs és az este folyamán szeszes italt is fogyasztott, átengedte a jármű vezetését és Nádudvaron több utcában megfordultak. Haladásuk során azonban a férfi elvesztette uralmát az autó fölött és egy útszéli árokba hajtott, majd nekiütközött egy betonátjárónak.

A balesetben az ittas sofőr 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett, azonban a vádlott nevelőanyjának gépkocsija teljes mértékben összetört.

A nevelőanya az eljárás során nem kérte nevelt fia büntetőjogi felelősségre vonását jármű önkényes elvétele miatt.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatás nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat közérdekű munka büntetésre ítélje és meghatározott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.