Változik a miskolci mentrend szeptember 1-től

Helyi hírek

A júniusában megkezdte munkáját Miskolc Közösségi Közlekedési Munkacsoportja –  melynek feladata a helyi közösségi közlekedési szolgáltatás fejlesztése. A Munkacsoport által kidolgozott legelső módosítások 2020. szeptember 1-jén lépnek életbe írja az MVK közleményében.

1V: Hétvégén, a jelenlegihez képest sűrűbb közlekedést biztosítanak az 1-es villamos vonalán: szombaton délelőtt 7–8, délután 10, vasárnap napközben pedig 12 perces követési időkkel. Azokon a vasárnapokon pedig, amikor régiségvásárt rendeznek a belvárosban, 10 percenként fognak közlekedni a villamosok, valamint az ilyenkor szokásos csatlakozó villamospótló autóbuszok is.

1AV: Munkanapokon, a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban 1A-s jelzéssel új villamosviszonylatot indítanak a Tiszai pályaudvar és a Diósgyőri Gimnázium között. Így az 1-es, 1A-s és 2-es villamosok közös szakaszukon (Tiszai pu. – Újgyőri főtér) a reggeli csúcsidőszakban 3, napközben 4–6, a délutáni csúcsidőszakban pedig 3–4 percenként közlekednek.

2V: A 2-es villamosviszonylat külső végállomása a Vasgyárból átkerül az Újgyőri főtérre (a Vasgyár érintése természetesen megmarad), és a villamosok itt várakoznak majd néhány percet annak érdekében, hogy a belváros felé egyenletesebb járatkövetés valósuljon meg.

1-1B: A Berekaljára közlekedő 1-es autóbuszok a jobb megkülönböztethetőség érdekében 1B-s jelzéssel közlekednek. További részletekről az MVK honlapján téjékozódhatnak.