Éjszaka gázolt el egy embert Debrecenben – vádat emeltek a sofőr ellen

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki az éjszakai órákban gépkocsival közlekedve nagyfokú figyelmetlensége folytán zebrán ütötte el a sértettet.

2019. november 2-án 22 óra körüli időben a vádlott személygépkocsival közlekedett Debrecen belvárosában osztott pályás, több sávos úttesten. A cselekmény elkövetésének idején korlátozott látási viszonyok voltak, esett az eső, az útburkolat vizes volt, működött a közvilágítás, azonban gyér volt a forgalom.

A vádlott az autóval egy útkereszteződéshez érkezett, ahol kijelölt gyalogos-átkelőhely volt kialakítva. A kereszteződés forgalmát irányító fényjelző készülék villogó sárga fénnyel működött.

A vádlott a kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érkezve

nagyfokú figyelmetlensége folytán későn észlelte az ott haladó sértettet, nem biztosított neki elhaladási elsőbbséget és a járművét lefékezve, körülbelül 25-30 km/óra sebességgel őt elütötte.

A sértett az elütés pillanatában már több mint 14 métert tett meg a zebrán.

A baleset következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló csonttöréses sérülést, valamint 8 napon belül gyógyuló zúzódásos és horzsolásos sérüléseket szenvedett.

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartásának következtében jött létre a baleset és keletkeztek a sértett sérülései.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.