Kõszeghy Csanád Ábel

Új nemzeti politikai egyesület alakult Hajdú-Bihar megyében

Helyi hírek

A Hajdú-Bihar megyei Jobbikból közelmúltban kilépett tagok, önkormányzati képviselők úgy döntöttek, hogy együtt tartják hosszú ideje összetartó bajtársi közösségüket.A képen Kõszeghy Csanád Ábel. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

“Szimbolikusan ma, augusztus 17-én adjuk ki új egyesületünk, a Hajdú-Bihari Lokálpatrióták Nemzeti Egyesületének alapító nyilatkozatát, ugyanis tizenhat éve ezen a napon alapítottuk meg a debreceni Jobbikot. Ezennel lezártuk ezt a több mint másfél évtizedes időszakot, és egyesületi formában folytatjuk tevékenységünket, immár a pártpolitikán kívül” – írják közleményükben.

Majd így folytatják:

2020-ra sajnálatos módon a magyar politikai paletta soha nem látott szomorú képet mutat. Számunkra és sok százezer (millió) honfitársunk számára nincs támogatható politikai erő Magyarországon. Az a párt, amelyben egykor több mint egymillió nemzetben gondolkodó, jobboldali magyar ember bízott, utolsó mentsvárnak tekintette, mára már nem létezik.

Mi, akik Hajdú-Bihar megyében sok-sok éven keresztül (egyesek másfél évtizeden át) a Jobbikot jelentették, nem fogjuk feladni a harcot, azért, hogy gyermekeinknek, unokáinknak szebb jövőt teremtsünk. Csak a harcteret már nem a pártpolitika mocsara jelenti számunkra a jövőben. Szeretett megyénkért, településünkért fogunk küzdeni, a helyben élő embereket fogjuk szolgálni. A sokéves politikai tapasztalat, közösségépítő munka nem mehet kárba, ezért a megyénkben meglévő bajtársi közösségünket szervezeti keretek közé tereljük és egyesületi formában végezzük tevékenységünket a helyi közéletben.

Mindannyian Hajdú-Biharban élünk, szeretjük lakóhelyünket és nemzetben gondolkodó emberek vagyunk. Ezeket a dolgokat szervezetünk nevében is megjelenítjük és megalapítjuk a Hajdú-Bihari Lokálpatrióták Nemzeti Egyesületét (HABILON). Célunk a települési közösségek életének segítése, a helyi problémák megoldásának az elősegítése. Fontos feladataink közé tartozik a lokális és nemzeti értékek védelme, hagyományaink ápolása, megélése. A természeti kincseink és környezetük védelmét ugyanúgy felvállaljuk, mint az emberek biztonságérzetének megszilárdítását és a segítségre szoruló honfitársaink megsegítését.

Mindezeket a feladatainkat, céljainkat politikamentesen, a pártoktól egyenlő távolságot tartva kívánjuk megvalósítani. Nem kívánunk részt venni a politikai pártok – sokszor sárdobálástól sem mentes – küzdelmében sem országos, sem helyi szinten. Viszont minden építő jellegű helyi kezdeményezést támogatni fogunk, akárki a kezdeményezője, a romboló hatású, a helyi emberek számára káros tevékenységeknek pedig határozottan fogunk az útjában állni

– közölték az alapítók.

A közleményt aláírta:

Demeter Pál
Balmazújváros alpogármestere, megyei önkormányzati képviselő

Kőszeghy Csanád Ábel
debreceni önkormányzati képviselő

Kulcsár Gergely
megyei önkormányzati képviselő