Édenkert nyílik a Kölcsey Központban

Helyi hírek Kultúra

Különleges kiállítás nyílt a Kölcsey Központban. A Bényi Árpád-terem – a karneválra hangolódva – Boros Viola festőművész virágos képeivel telt meg. A kiállítás szeptember 9-ig ingyenesen látogatható.

A Saját Éden II. című tárlat két részből áll: a terem belső részében, neonfényben még intenzívebben látszanak az alkotásokon a részletek, a szirmok, levelek. A festőművész saját kertjének növényei látványából inspirálódik, akrillal vászonra és papírra dolgozik.

Puskás István alpolgármester az augusztus 13-i megnyitón azt mondta: virágkarnevál idején a virágok nemcsak beköltöznek a városba, hanem a művészet révén is részei lesznek az életünknek.

– A kortárs képzőművészet mindig egy izgalmas felvetést tud adni, nem lelőve a poént. De aki ide látogat a kiállításra, találhat egészen izgalmas, nagyon kortárs megoldásokat is, melyeknek révén egy újabb lehetőséget kapunk arra, hogy nagyon friss, nagyon minőségi kultúrával találkozzunk – emelte ki az alpolgármester.

 

Még több fotó a 2020-as virágkocsikról

 

A kiállítást dr. Bordács Andrea esztéta, műkritikus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központja Vizuális Művészeti Tanszékének vezetője nyitotta meg. Gitáron közreműködött és énekelt Juhász Gergő.

A tárlat szeptember 9-ig ingyenesen látogatható a Kölcsey Központ Bényi Árpád-termében – írja a Debecen.hu

(Fotó: Miskolczi János)