Ököl, verekedés

Rendszeresen durván bántalmazta élettársát a földesi férfi

Helyi hírek

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ittas állapotban rendszeresen megverte a tőle jóval idősebb élettársát.

A vádlott és a sértett a 2018 nyarán történt megismerkedésüket követően 2019. év elején élettársi kapcsolatot létesítettek és az özvegyasszony földesi házában éltek. 2019 januárjától kezdődően rendszeresek voltak köztük a viták és a veszekedések, mivel a férfi nagyon féltékeny volt a tőle jóval idősebb élettársára.

Az együttélés során a vádlott és a sértett is gyakran fogyasztott szeszes italt, a vádlott agressziója emiatt fokozódott és egyre durvább módon bántalmazta a sértettet.

2019. augusztus 9-én a veszekedésük során a sértett közölte a vádlottal, hogy a viselkedése és a bántalmazása miatt el fogja őt hagyni. Emiatt a vádlott egy kábeldarabbal életveszélyesen megfenyegette a sértettet.

A sértett elköltözött a szüleihez, azonban másnap a vádlottal történt beszélgetést követően visszament a közös házukba.

Nem sokkal később érkezett haza ittas állapotban a vádlott. Ekkor köztük a beszélgetés veszekedésbe torkollott, a férfi a ház teraszán a sértettet hátulról a földre lökte, majd bakanccsal nagy erővel megrúgta őt a bal oldalán. Ezután a sértettet a hajánál fogva felrángatta a teraszon lévő heverőre és ott a sértett fejét és arcát legalább ötször ököllel megütötte.

A bántalmazást követően a vádlott és a sértett a házban maradt és nyugovóra tért.

A fenti bántalmazást követően 2019. augusztus 14-én a sértett rosszul lett, őt kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre.

A sértettnek a vádlott 2019. augusztus 11. napján történt bántalmazása következtében sorozat bordatörése keletkezett és a lép zúzódása, illetve roncsolódása következett be, amely miatt azt el kellett távolítani.

Ez utóbbi sérülés életveszélyes állapotot idézett elő. A lép kellő időben történt eltávolításának hiányában a sértett halála is bekövetkezett volna. A sértett lépének eltávolítása maradandó fogyatékosságot eredményezett.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a jelenleg távoltartás hatálya alatt álló vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádlottal szemben halmazati büntetésül börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta. A főügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a törvényszék előkészítő ülésén a bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.