Lakatlannak vélt házba ment be a vádlott Kabán, majd kifosztotta az egyik szobában alvó sértettet

Helyi hírek

A Püspökladányi Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki éjszaka egy felújítás alatt álló házból lopott, majd az egyik helyiségben alvó sértett mellől elvette a pénztárcáját.

A vádlott 2019. július 21-én a kora hajnali órákban megjelent a sértett kabai házánál, amelyen felújítást végeztek és a vádlott abban a tudatban volt, hogy nem lakik benne senki. A körbekerített ingatlan udvarára bemászott, majd a ház hátsó nyitott bejáratán át bemenve különböző használati tárgyakat vett magához és azokat a szomszédos üres telekre vitte és elrejtette.

Ezt követően a férfi visszament a lakásba és további értékesebb tárgy után kutatott. Miután benyitott az egyik szobába, észlelte, hogy ott alszik a sértett. Közelebb ment hozzá és az ágya melletti asztalról ellopta a pénztárcáját, amelyben körülbelül 1000,- Ft készpénz, bankkártya és a sértett, valamint gyermeke nevére kiállított különböző igazolványok voltak.

A vádlott a későbbiekben a lopott pénzt elköltötte, a tárcát a benne lévő bankkártyával és közokiratokkal együtt a lakóhelyén a kukába dobta, azok nem is kerültek elő.

A kabai férfi a sértettnek összesen 28.040,- Ft kárt okozott, amely túlnyomórészt megtérült, az eljárás során a nyomozó hatóság az üres telken elrejtett lopott tárgyakat megtalálta és visszaadta a sértettnek.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a vádlott ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége és közokirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádlottal szemben halmazai büntetésként felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a járásbíróság rendelje el a pártfogó felügyeletét. A járási ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a bűncselekmények elismerését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.