Birtokba vehették a pályázók Debrecen első köztéri közösségi kertjét, még van pár szabad parcella!

Helyi hírek

Két hét alatt 23 pályázó felelt meg a közösségi kert pályázat feltételeinek, és vállalta, hogy gondozza a kijelölt parcellarészt.

A közösségi kertben összesen 28 parcellarész van, így még öt pályázónak van lehetősége, hogy – első ütemben – jövő tavaszig kertészkedjen saját területén.

A közösségi kert kertésze bárki lehet, aki elmúlt 14 éves, de előnyt élveznek a Vénkertben lakók. A pályázóknak egy jelentkezési lapot kell kitölteni, amelyet a debrecen.hu oldalról lehet letölteni, de át lehet venni a Vénkerti Általános Iskola portáján is.

A jelentkezési lapot kitöltve az iskola portáján vagy a Régi Városházán, a zöldterületi osztályon lehet leadni. Információt a debreceni önkormányzat zöldterületi osztályán, a zoldterulet@ph.debrecen.hu címen vagy a 0652/511-531-es telefonszámon lehet kérni. 

A kert használatának éves díja 4 ezer forint, amely tartalmazza a kert közműdíjait. Az önkormányzat biztosítja az öntözéshez szükséges vizet, és a föld megművelésére használt eszközök számára zárható, közösen használt tároló helyiséget. A kertész kulcsot kap a közös tároló helyiséghez, valamint a saját parcelláját is magába foglaló Közösségi kert szekciót határoló kerítés bejáratához.