Kegyetlenül elbánt a kiskutyákkal a polgári asszony – megússza a börtönt

Helyi hírek

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki a néhány hetes kutyakölyköket egy kukába rejtette és rájuk papírhulladékot pakolt.

A vádlott polgári házában tartott kutyájának négy kölyke született, azok a bűncselekmény elkövetésének időpontjában, 2020. március 8-án kb. 4 hetesek voltak. A szaporulatból egy állat korábban elpusztult.

A polgári asszony nem akarta a kutyakölyköket a lakóhelyén felnevelni és azoktól úgy szabadult meg, hogy a három kutyakölyköt élve a kommunális hulladék gyűjtésére szolgáló tárolónak az aljába tette, majd arra több kartonpapír hulladékot helyezett. Ez által a vádlott az állatokat a sorsukra hagyta, így azok rövid időn belül elpusztultak volna.

A vádlott cselekményét azonban észlelte egy közelben haladó személy, aki a történteket jelezte az állatvédőknek, így a kutyakölykök életét sikerült megmenteni.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján intézkedésként bocsássa próbára.