A magyar vidékek hagyományos ételei ez alkalommal online térbe költöztek Hajdúszoboszlón

Helyi hírek

A múlt ízei éledtek volna újjá áprilisban Hajdúszoboszló tavaszi gasztrokulturális rendezvényén, a Népi Étkek Fesztiválján.
Ennek elmaradása miatt mai napon a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár virtuális térbe, a Facebook oldalukon keresztül  ismertették meg a népi ételeket  az érdeklődőkkel.  Segítségükre a hajdúszoboszlói Mátyás Király Gyógy- és Wellness Hotel konyhafőnöke Fodor Tamás volt, aki ez alkalommal  a népi konyha ízvilágából kemencében sütött kenyércipót készített hideg ízelítőkkel, kolbásszal, sonkával és a kertből szedett friss primőr zöldhagymával, retekkel tálalta. Továbbá elkészített egy másik hagyományos népi ételt, a kenyérlángost kapros tejföllel és sült szalonnával.