Egy javaslat, két bűncselekmény

Helyi hírek

A Pest megyei rendőrök befejezték egy tavaly nyáron elkövetett életellenes bűnügy vizsgálatát.

Egy felsőpakonyi dohányboltnál gyűlt össze 2019. július 2-án este néhány helyi férfi, hogy szomjukat pár üveg hideg sörrel csillapítsák. Iszogatás és beszélgetés közben ketten régi sérelmük felhánytorgatásával kezdtek kakaskodni egymással. A verbális adok-kapok, a szitkok és beszólások elfajultak, ütésekkel akarták dűlőre vinni a vitát, egyikük rátámadt haragosára, megütötte és hasba rúgta. Az eseményeket egykedvűen szemlélő italozók egyike kedvet kapott ereje fitogtatásához, H. István félrelökte a bántalmazót, majd néhány ökölcsapás és rúgás után a földön fekvő 52 éves áldozat nyakára lépett és többször az arcára taposott. A sértett többszörös orr-, és arccsonttörést szenvedett, súlyos sérüléseiből hetekkel később gyógyult fel teljesen.

Az első bántalmazó, egy 52 éves felsőpakonyi férfi ellen garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, kihallgatták, beismerő vallomást tett.

H. István eltűnt a rendőrök szeme elől, bujkálása egy héttel később ért véget, 2019. július 11-én elfogták. Vele szemben – fogva tartása mellett – életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az eljárást befejezte, a keletkezett iratokat mindkét gyanúsított vonatkozásában vádemelést javasolva megküldte az ügyészségnek.

police.hu