Évekig hamis debreceni doktorival taníthatott a Pázmányon egy oktató

Helyi hírek

Éveken át hamis doktori címmel taníthatott és készíthetett fel hallgatókat az államvizsgára a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) egyik oktatója – írja a Magyar Hang. D. Csilla család-, gyermek- és ifjúságvédelemmel foglalkozott, mellette a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központot is vezette.

A PPKE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Tanszékén adjunktusi beosztásban dolgozó nő egy, a papírja szerint a Debreceni Egyetemen 2005-ben kiállított doktori igazolást használt. A feljelentést a Debreceni Egyetem tette meg, a Debreceni Rendőrkapitányság pedig BRFK-ra küldte tovább az ügyet, mivel a hamis iratot a fővárosban használták fel.

Mivel a XII. kerületi Gyermekjóléti Központot is vezette, a helyi önkormányzat is vizsgálatot indított D. Csilla ellen, miután a Partizán című You Tube-csatorna februárban egy videóban mutatta be az őt érintő zűrös ügyeket a dolgozók elmondása alapján.

A vizsgálat szerint amikor a nő elindult az intézményvezetői pályázaton, csatolta a doktori oklevelet, az ezzel járó címet pedig „nevében és aláírásában is használta”. Az önkormányzat érdeklődésére a Debreceni Egyetem azt írta, hogy a „nevezett a Debreceni Egyetemen doktori képzésen nem vett részt, doktori fokozatot nem szerzett”, így doktori fokozatot sem állítottak ki részére. Az ügy kipattanása után Karsay Ferenc polgármester lemondásra szólította fel D. Csillát, aki ennek később eleget tett.

A PPKE rektori hivatala a lap érdeklődésére azt írta, hogy mivel D. februárban felmondott az intézményben, további vizsgálatot nem folytattak. A nő oktatási tevékenységére, vagy az általa oktatott tantárgyak szakmai ismeretének hiányára ugyanakkor nem volt panasz. Az esetleges jogi lépések megtételét – az ügy összes körülményére tekintettel – nem zárják ki.