Pécsi színművészek segítségével tanulhatnak az otthon maradt kisdiákok

Helyi hírek
Összefogott a Pécs Aktuál kiadója és a Pécsi Nemzeti Színház színészei, hogy közös erővel segíthessenek az otthon „rekedt” pécsi gyerekeknek

Bár a pécsi iskolák szerencsére jól veszik a hirtelen jött akadályokat, a digitális munkarend feladta a leckét a szülőknek és gyerekeknek is. A Pécs Aktuál kiadója ezért döntött úgy, hogy ebben a sajátos helyzetben próbál segíteni a gyermekeknek és szüleiknek. Partnerekre találtak a Pécsi Nemzeti Színház művészei között, akik szabadidejükben és önként vállalták a közreműködést.

Az együttműködés keretében a színészek a kisiskolások számára kötelező, illetve ajánlott irodalmi szövegeket olvassák fel amolyan hangoskönyvként, amit a gyerekek a Youtube-on követhetnek.

Mások mellett Illés Alexa, Urbán Tibor, Köles Ferenc, Györfi Anna, Bergendi Barnabás fog segíteni abban, hogy ezek az olvasmányok eljussanak a gyerekekhez miközben otthon várják a járvány végét.

A közös munka elkezdődött. Hogy pontosan mikor és hol lesz elérhető az első szöveg, azt a Pécs Aktuál közösségi oldalán jelentjük be napokon belül.