Keresik az Év Balatoni Házát – még lehet pályázni

Helyi hírek

A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) és a Balatoni Szövetség (BSZ) – a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága támogatásával keresi az Év Balatoni Házát.

A felhívás célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a tágabb közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületekre. Az Év Balatoni Háza 2019 díjra olyan lakóházzal, középülettel és gazdasági/üdülő épülettel lehet pályázni, amellyel szemben építésfelügyeleti eljárás nem indult.

Pályázni olyan belföldi természetes magánszemély (építész tervező) tud, aki a pályázatra benyújtott épület terveit saját nevén jegyzi, a tervezéshez érvényes tervezői jogosultsággal rendelkezik, valamint a pályázat feltételeit elfogadja.

A pályázáshoz regisztráció szükséges a név, telefonszám és e-mail cím megadásával, mely adatok kizárólag az „Év Balatoni Háza” pályázat során kerülnek felhasználásra.

A pályázó nyilatkozik, hogy vele szemben kizáró ok nem áll fenn és ellene szakmai etikai és/vagy fegyelmi eljárás nem folyik. (Amennyiben pályázat tárgyát képező épület tervezésében építész társtervezők is részt vettek azok nyilatkozatai is szükségesek a pályázat beadásához.)

KIZÁRÓ OKOK

Kizáró ok áll fenn azzal a pályázóval szemben, aki a Bíráló Bizottság bármely résztvevőjének hozzátartozója, munkaviszony szerinti közvetlen felettese vagy beosztottja, egy éven belül közös tervpályázatban vagy egyéb szerzői jogvédelem alá eső alkotásban szerzőtársa vagy munkatársa volt. Nem lehet pályázó olyan személy, aki tag vagy vezető tisztségviselő azon gazdasági társaságnál, ahol a Bíráló Bizottság tagja, illetve ezek hozzátartozója tag vagy vezető tisztségviselő. Nem lehet pályázó az a személy, aki a pályázat kiírásában, előkészítésében, elbírálásában részt vett. Nem díjazható az az épület sem, melynek kivitelezése során az építőipari kivitelezési tevékenységhez kapcsolódó jogsértő cselekményt állapítottak meg (238/2005. (X. 25.) Korm. rendelet).

Tovább részletek a felhívásban.