Csúnyán átvert egy debreceni autószerelő, hogyan juthatnék végre a pénzemhez?

Helyi hírek

Bicskanyitogató sztorival kereste fel szerkesztőségünket egy férfi, akit olyan csúnyán lehúzott egy ismert debreceni autószerelő, hogy csak lestünk.

Hősünk, nevezzük most Gézának, időközben rájött, hogy már a legelején hibázott, de ami történt, megtörtént, nem lehet visszacsinálni.

Az egész még tavaly kezdődött – meséli Géza. – 2018 decemberében 100 ezer  forint előleggel leadtam a szerelőnél az autómat javításra, majd néhány nap múlva újabb 150 ezer forintot adtam a szerelő kérésére, szintén előleg jogcímen.

Amikor rákérdeztem, hogy mikor lesz kész az autóm, mindig csak kifogásokat kaptam válaszként. Mivel korábban azt hittem, hogy az akkumulátorral lesz a probléma, vásároltam egy új akkumulátort 17 999 forintért, ezt számlával is tudom igazolni. Ezzel az új akkumulátorral került a szervizbe az autóm.

Szóban megállapodtuk abban, hogy ha február 8-ra nem lesz kész az autóm, akkor elvihetem, és az addig fizetett előleget is visszakapom. Eljött a február 8-a, az autóm természetesen nem készült el, ekkor a szerelő újabb haladékot kért és kapott tőlem február 12-ére, azzal a feltétellel, hogy ha akkor sem lesz kész az autó, akkor tényleg elviszem, és visszakapom a kifizetett összeget, azaz 250 00 forintot. Február 12-ére sem lett kész azt autóm, ekkor írtunk egy megállapodást arra vonatkozóan, hogy a szerelő legkésőbb február 22-én adja vissza a 250 000 forint előleget. Az autó már indulásra készen volt, az alkatrészeket betették a csomagtartóba, amit én nem láttam, mert akkumulátor nélkül nem lehetett kinyitni a csomagtartót, csak a hátsó ülésnél néztem be.

2019. február 22-én visszakaptam a szüleim jelenlétében a 100 000 forint előleget, de a fennmaradó 150 000 forintot nem, továbbá ekkor derült ki, hogy a korábban ígért akkumulátort nem hozta, illetve egy régebbi, nem olyan típusú akkumulátort akart nekem adni, de a blokkal igazoltam, hogy teljesen más típusú akkumulátorról van szó. Ekkor a szerelő kiment a saját kocsijához és egy ugyanilyen típusú, de régebbi akkumulátort akart nekem odaadni, hogy ez lesz az enyém. Én ezt nem fogadtam el, mert látszott, hogy ez egy régi akkumulátor, én pedig egy új akkumulátorral adtam át az autómat.

Azóta telefonon beszéltünk, többször próbáltam visszaszerezni a hiányzó 150 000 forintot illetve a 17 999 forintos akkumulátorom árát, de a szerelő hibájából ez meghiúsult. Hiába kezdeményeztem jogi lépéseket, és már a békéltető testület is jogerősen kimondta, hogy a pénz engem illet, mégsem akar a szervizes fizetni. Mit lehet ilyenkor tenni?

A pórul járt autós, aki ötleteket vár, hogy mi ilyenkor a teendő. Név, elérhetőség a szerkesztőségben.

Fotó (illusztráció): Czika László/MTI