Őrület! Egy kormánylap népszavazást indít, hogy Debrecen legyen az ország fővárosa

Helyi hírek

Budapest túl “liberális”, áttennék az ország székhelyét a Fideszhez hű Debrecenbe. Hihetetlen ötlettel rukkolt elő a Mindenszo.hu nevű fideszes lap – írja az Azonnali. A portál népszavazást kezdeményez, hogy Budapest helyett Debrecen legyen a jövőben Magyarország fővárosa.

Indoklással nem fáradnak, de minden bizonnyal a vasárnap elvesztett Budapest (no meg több fővárosi kerület és megyei jogú városok) miatt érzett fájdalom van az ötlet mögött.

Bár kissé nehézkes lesz majd ideköltöztetni a Dunát meg a Várat, meg aztán a parlament épülete sem szendvicspanelből van. Lehet, hogy az egész csak poén, de kíváncsian várjuk, lesz-e belőle népszavazás.

Mi legyen Magyarország fővárosa?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

Volt már erre példa

Debrecen korábban kétszer már volt Magyarország ideiglenes fővárosa, először 1849-ben, a szabadságharc idején, amikor a forradalmi kormány Pest-Budáról ide menekült. 1849 április 14-én Kossuth a Református nagytemplomban mondta ki a Habsburg–Lotaringiai-ház trónfosztását és Magyarország függetlenségét. 1944 után, a második világháborút követő újjáépítés alatt Debrecen egy időre másodszor is az ország fővárosa lett, itt ülésezett az Ideiglenes Nemzetgyűlés, és száz napig itt tevékenykedett az Ideiglenes Nemzeti Kormány is.