A HBKIK „Passzoljátok vissza és kiránduljatok!” címmel versenyt szervez a hajdú-bihari általános iskolák osztályközösségeinek

Helyi hírek

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) „Passzoljátok vissza és kiránduljatok!” címmel versenyt szervez a Hajdú-Bihar megyei általános iskolák osztályközösségei számára: a legtöbb használt mobiltelefont leadó osztályok közül az első három helyezett osztálykirándulást nyer!

A legtöbb mobiltelefont leadó osztály lesz az első helyezett, a második legtöbb mobiltelefont összegyűjtő osztály lesz a második, a harmadik legtöbb mobiltelefont összegyűjtő osztály pedig a harmadik helyezett.

A nyertes osztályok három „zöld” helyszín egyikébe látogathatnak el:

  • Agóra Tudományos Élményközpont
  • Nagyerdei Kultúrpark
  • Hortobágyi Madárpark

Az első helyezett választhatja ki elsőként, hogy melyik intézményt szeretnének felkeresni, a második helyezett a maradék két intézmény közül választhat, a harmadik helyezett nyereménye a fennmaradó intézménybe tett kirándulás.

A verseny időtartama: 2019. szeptember 2-30. Az osztálykirándulás 2019. október 31-éig vehető igénybe.

A verseny részletes részvételi szabályzata a www.hbkik.hu weboldalon érhető el.

Kamaránk augusztus utolsó hetében minden Hajdú-Bihar megyei általános iskolához eljuttatta elektronikus úton a felhívást. Bízunk benne, hogy sok oktatási intézmény részt vesz a versenyben, mely a környezetvédelmi és fenntarthatósági célok elérésének elősegítése mellett hozzájárul a tanulók környezeti neveléséhez, érzékenyítéséhez is. Az osztálykirándulás helyszínéül szolgáló intézményekben a diákok további hasznos ökológiai, természet- és állatvédelmi ismeretekkel gazdagodhatnak, élményeket szerezve tanulhatnak, így a kirándulás egyfajta kihelyezett környezeti vagy biológiai tanórának is tekinthető.