Különleges online játék helyszíne lesz Debrecen

Helyi hírek

Az elveszett adatok nyomában címmel online csapatverseny indul októberben a reformáció hónapjához kapcsolódva a Kárpát-medence református iskoláiban tanuló 7-10. évfolyamos diákcsapatok számára. Az izgalmas virtuális utazást ígérő játék két pályájának lesz helyszíne Debrecen – jelentette be a fejlesztők részéről Pompor Zoltán, a Református Tananyagfejlesztő Csoport szakmai vezetője a Református Pedagógiai Intézet tanévnyitó konferenciasorozatának debreceni állomásán, augusztus 27-én.

A Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában megrendezett konferencia egyik műhelybeszélgetésén elhangzott: a debreceni hagyományok különösen fontos szerepet töltenek be a játékban.

A Peregrin versenyen a diákok komplex módon, több tantárgy ismereteit integrálva ismerik meg a református iskola világát a XVI. századtól napjainkig. A verseny nagyon hasonlít a legnépszerűbb számítógépes játékokra: látványos grafikája mögött játékos tanulást segítő keretrendszer működik. Számos egyedülálló digitális tartalommal fognak megismerkedni a résztvevők, ilyenek például a 360 fokban bejárható virtuális terek és körbeforgatható tárgyak. A játék tananyag-elemeit a tavaszi félévben aReformátus Tananyagtárban (reftantar.hu) is közzéteszik.

A verseny végén a diákok, az iskolák és a mentorok is értékes ajándékokat nyerhetnek. A játékra szeptember 9-25. között lehet jelentkezni, a verseny pedig október 1. és november 30. között zajlik majd.