“Kreatív Debrecen” – információs nap a Kreatív Európa programról a Víztoronyban

Helyi hírek

Információs nap lesz az Európai Unió Kreatív Európa és Európa a polgárokért programjairól.

Az esemény azoknak a proaktív civil, non-profit szervezeteknek, kreatív csoportoknak, öntevékeny közösségeknek, alkotóknak, művészeknek, intézményeknek, oktatási, kutatási, ifjúsági szerveződéseknek, társadalmi vállalkozásoknak szól, akik a kultúrában és a kreatív szektorokban vagy annak környékén tevékenykednek és szívesen tudnának meg első kézből többet arról, hogyan férhetnek hozzá a jövőben az Európai Unió célzott forrásaihoz.

Tervezett program:
16.30-17.15 Tájékoztató a Kreatív Európa Programról
17.30-18.15 Tájékoztató az Európa a polgárokért programról
18.15-19.00 Kérdések és válaszok
19.00-20-00 A Willany Leó Improvizációs Táncszínház előadása

A részvétel nyilvános és minden érdeklődő számára ingyenes, de a regisztráció javasolt:
Kérjük, regisztráljon az alábbi linken:
https://forms.gle/WhE7yPCrrSTWJjCF7
————————————————————————————–
A Kreatív Európa Program az Európai Unió kulturális és kreatív ágazatok támogatására irányuló programja. A programon belül elérhető pályázati területek nemzetközi működésre, új közönségek megszólítására és a digitális korban elengedhetetlen képességek elsajátítására ösztönzik a szektor szereplőit.
>> További információ: http://kultura.kreativeuropa.hu/

Az Európa a polgárokért program célja, hogy segítse a polgárokat az Unió közös történelmének, sokszínűségének és működésének alaposabb megismerésében, az uniós szakpolitikák és döntéshozatali folyamatok megértésében, miközben aktív szerepvállalásra és demokratikus részvételre ösztönzi őket.
>> További információ: https://tka.hu/palyazatok/126/europa-a-polgarokert

A Willany Leó Improvizációs Táncszínház 2008-ban alakult Grecsó Zoltán koreográfus, táncpedagógus vezetésével. A kreatív közösségi alkotóműhelyben a tánc, a zene és az improvizáció eszköztárával dolgozzák fel az alkotókat érdeklő témákat. A társulat 2012 és 2014 között a Pro Progressione közreműködésével részt vett az Európai Unió Kultúra keretprogramja által támogatott – és a legjobb projekteknek járó „Success Story” minősítést is elnyert – Beyond Fronta: Bridging New Territories című nemzetközi táncművészeti projektben. A Willany Leó 2019 májusában Lábán Rudolf Különdíjban részesült.
Az előadás alkotói között ezen az estén két olyan táncművésszel is találkozhatnak, akik a Simon Renáta nevéhez fűződő legújabb debreceni táncművészeti kezdeményezésben is részt vesznek. Az előadás most is az előadók pillanatnyi érzései és gondolatai szerint alakul.
Kapcsoljuk le együtt egy pillanatra a hétköznapok zsúfolt valóságát a kreatív energiák felszabadító erejével!

Alkotó-előadók:
Horváth Máté
Lukács Levente
Kiss Rebeka
Rácz Réka
Zene: Grecsó Zoltán
Művészeti vezető: Grecsó Zoltán
>> További információ: https://www.willany.com/

Ingyenes regisztráció itt: https://forms.gle/WhE7yPCrrSTWJjCF7