Elvették a biztonságiak a gyerekek ételét és italát a debreceni PlayIT-n – reagáltak a szervezők

Helyi hírek

A Főnix Csarnok biztonsági személyzete elvette az ételt és az italt a debreceni PlayIT-re érkező látogatóktól. A PlayIT Magyarország legnagyobb gamer és IT rendezvénye, ahol a legújabb PC és konzol játékokat, számítástechnikai újdonságokat, valamint gamer kütyüket mutatnak be a döntően fiatalokból álló közönségnek.

A rendezvény debreceni állomásán a biztonságiak hatáskörüket túllépve koboztak el a belépőktől ételt és italt, miután ezt többen szóvá tették, a szervezők intézkedtek, és az alábbi közleményben reagáltak:

A PlayIT szervezői döbbenten vették tudomásul, hogy a Főnix Csarnok biztonsági személyzete elvette az ételt és az italt a rendezvényre érkező látogatóktól. A biztonsági szolgálat szerződést szegett ezzel, illetve túllépett hatáskörén. A szervezők a problémát jelezték azonnal a csarnok üzemeltetőinek is, akik sajnos elég lassan reagáltak a kialakult helyzetre.

A PlayIT Show szervezői fontosnak tartják, hogy egy ifjúsági rendezvényen ne csak pénzért juthassanak hozzá a látogatók ételhez és italhoz. Ezzel eddig semelyik rendezvényünkön nem volt gond, és eddig Debrecenben is megvalósult ez a kérésünk. Sajnáljuk azokat, akiktől a bejáratnál elvették az ételt, vagy az italt amit be akartak hozni. Ezt mostanra sikerült orvosolni, és a PlayIT házirendjét betartja a biztonsági szolgálat is a továbbiakban.