Terhes várandós nő

Várandós anyukák! Jön a Debrecenimami Kismama és Lurkó Expo

Helyi hírek

Május 12-én, vasárnap 09.30–14.00 óráig várja az érdeklődőket a Debrecenimami Kismama és Lurkó Expo, a Tóth Árpád Gimnáziumban(Debrecen, Szombathi István u. 12.) az Imami Egyesület és a Debrecenimami családi információs portál szervezésében. A rendezvény ingyenes.

Miért lesz más ez a rendezvény, mint az eddigiek? 

A Debrecenimami Kismama és Lurkó Expo témája hiánypótló. A rendezvény különlegessége, hogy a látogatók egy helyen találkozhatnak olyan helyi lehetőségekkel, melyek megkönnyítik, elősegítik a várandós anyukák 9 hónapját, a szülés körülményeit, a kismamák babagondozási feladatait, a gyermeknevelést, az ügyintézés adminisztrációs terheit, ezzel együtt a család életét.

Kiállítás, vásár

Az expón közel 60 kiállító mutatkozik be, köztük helyi vállalkozások és szolgáltatók, civil szervezetek, országos és városi szintű családtámogatási ellátási lehetőségek, valamint egészségügyi intézmények. A látogatóknak lehetőségük lesz kedvezményesen vásárolni, vagy tájékozódni az elérhető lehetőségekről.

Kiemelt kiállítók: DE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály, Kenézy EmlőCentrum, Védőnők

18 előadás és bemutató

A rendezvény jellege lehetővé teszi, hogy a témához kapcsolódó helyi szakemberek, orvosok, civil szervezetek valamint kiállító cégek előadásokat, bemutatókat tartsanak, közvetlenebbül informálva a látogatókat, akik kérdéseket is feltehetnek.

A témák több generációt érintenek. 18 előadással és bemutatóval várjuk az érdeklődőket: Családi pénzügyek, Egészséges élet, Várandósság, Szülés, Fejlesztés

Az előadások ingyenesen látogathatók, de a helyek száma korlátozott, ezért kérik az érdeklődőket előzetesen regisztráljanak, hogy biztosan jusson számukra hely. Regisztráció – információ az előadásokról és előadókról: http://debrecen.imami.hu/urlap/regisztralok-kismama-es-lurko-expo-eloadasaira

 

Családi programok, kézműves foglalkozások, játék és kupon

A szervezők, (akik egyben családanyák is), ismerve a családok igényeit, a programokat úgy állították össze, hogy minden családtag – a legkisebbtől az idősekig – tartalmas elfoglaltságot találjon magának, miközben a kiállítók kínálatával is megismerkedhetnek.

09.30 óra: Kapunyitó

Az első 100 érkező család Kuponfüzetet kap a kiállítók kedvezményes ajánlataival!

– Közel 60 kiállító bemutatkozása

– Előadások és bemutatók folyamatosan

– Ingyenes tortakóstoló, fotófal, kézműves foglalkozások

09.30 – 12.30 óra: Családi totó játék: 13+1 kérdés = 13+1 értékes nyeremény

13.00 óra: Családi totó sorsolás

14.00 óra: Kapuzárás

 

Állandó programok

Kézműves műhely  Színezhetsz, vághatsz, ragaszthatsz, varrhatsz!

Manóhempergő – 50 m2 csak a totyogóknak és kezdő ovisoknak: minden, ami vízszintes és függőleges kihívás lehet nekik!

Apasarok  Kényelmes babzsák fotelek várják az Apukákat,

Büfé  Gasztronómiai finomságok, büfé különleges hideg és meleg italokkal és kávékülönlegességekkel, Kürtös kalács