Családi házból loptak, itt az ítélet

Helyi hírek

A Pécsi Járásbíróság 2019. április 1-jén elrendelte két férfi letartóztatását egy hónapra lopás bűntette és lopás vétsége alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak 2019. március 19. napján egy családi házba hatoltak be ajtóbefeszítés módszerével, ahonnan 800.000 forint értékben tulajdonítottak el arany ékszereket, és a rongálással is 50.000 forint kárt okoztak. Ezt követően, 2019. március 29-én egy másik ingatlanba mentek be az ajtó kifeszítésének módszerével, ahonnan 29.000 forint készpénzt tulajdonítottak el egy pénztárcából.

A gyanúsítottak rokonok, az idősebb férfi többszörösen, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt büntetett előéletű.

Alaposan feltehető, hogy a gyanúsítottak, szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék az eljárásban résztvevő, vagy más személyek befolyásolásával, illetve tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével, illetve a már büntetett előéletű gyanúsított újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be a bíróság határozata ellen, így az nem végleges.