Munkahelyéről lopott a debreceni férfi

Helyi hírek Ország

A Debreceni Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében a Debreceni Járásbíróság elé állította azt a férfit, aki egy helyi taxitársaság dolgozójaként a talált tárgyak közül ellopott egy mobiltelefont.

A sértett 2018. október 21. napján a hajnali órákban utazott az egyik debreceni taxitársaság járművében, utazása során a 120.000,- Ft értékű mobiltelefonját az autóban hagyta.

A taxi vezetője a telefont később megtalálta és leadta a társaság diszpécseri irodájába.

Az irodában dolgozó vádlott észrevette a talált tárgyak között elhelyezett készüléket és mivel a felesége mobiltelefonja elromlott, a sértett készülékét magához vette, hazavitte, hogy házastársának adja.

A készüléket a feleség SIM-kártyájával használták, de az asszony nem tudott arról, hogy a mobiltelefon bűncselekmény elkövetéséből származik.

A telefonkészüléket az eljárás során lefoglalták és a sértettnek visszaadták, így az okozott kár teljes egészében megtérült.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt a tegnapi napon a Debreceni Járásbíróság elé állította. A gyorsított eljárás keretében a bíróság a vádlottat 84.000,- Ft forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.