3500 csomagot gyűjtöttek a rászorulóknak Debrecen legnagyobb karitatív összefogásával

Helyi hírek

A Debreceni Karitatív Testület 2018-as karácsonyi szeretetakciójában 3500 csomagot gyűjtöttek össze a szervezők a nehéz körülmények között élő családoknak. Az összefogásban több mint négyszáz magánszemély, közel harminc gazdasági társaság és a testület húsz tagszervezete mellett további tíz civil szervezet vállalt szerepet. A Debreceni Sportcentrumban összegyűjtött élelmiszereket január 24-én indították útnak a szervezők

A Debreceni Karitatív Testületnek húsz civil tagszervezete van, akikkel együttműködve Debrecen teljes karitatív szektorát lefedik, többek között segítséget nyújtanak nagycsaládosoknak, fogyatékosoknak, hajléktalanoknak, időseknek és a különböző felekezetekhez tartozó gyülekezetek gondozottjainak is. Ennek az erős összefogásnak köszönhetően évről évre egyre több csomagot tudnak gyűjteni a rászorulóknak.

A Debreceni Karitatív Testület immár negyedik alkalommal szervezte meg karácsonyi szeretetakcióját, mely nem csak az ünnepek időszakára korlátozódik. Az ez idő alatt összegyűjtött élelmiszerekből januárban és februárban is tudnak szállítani a rászorulóknak. A krízishelyzetben élő családok több csomagot is kapnak, ezzel igyekszik a testület erőfeszítéseiket értékelni.

Most először a FőnixFitt rendezvény is csatlakozott a gyűjtéshez. Minden előzetes jegyvásárlásból 100 forintot ajánlottak fel, melyből összesen 68 600 forint gyűlt össze. Ebből az összegből a Debreceni Karitatív Testület tartós élelmiszert vásárolt. Emellett a Debreceni Sporcentrum sportolói két helyszínen további hetven kék vödröt töltöttek meg élelmiszerrel.

A „Kék vödör” akció előzményei a Debreceni Karitatív Testület Facebook oldalán olvashatók.

Széles Diána, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke fontosnak tartja, hogy a testület mentorált családjaira ne csak az ünnepek alatt figyeljenek, hanem egész évben, folyamatosan kapcsolatban álljanak velük, és ha szükség van rá, segítsék őket. Ezért a karácsonyi szeretetakció mellett – mely még februárban is tart. A város minden segítséget megad annak érdekében, hogy ez a rendszer stabilan működjön és az adományok oda kerüljenek, ahol valóban nagy szükség van rá.

2019-ben is az a kitűzött cél, hogy – a korábbi évekhez hasonlóan – egyre több adományt tudjanak gyűjteni és szétosztani.

Fotók: Miskolczi János