Nádudvarra akartak eljutni, ezért egy telephelyről elloptak egy sérült gépkocsit

Helyi hírek Ország

2018. május 7-én az esti órákban az I. és II. r. vádlottak Sárrétudvariban egy sörözőben tartózkodtak, ahol mindketten szeszes italt fogyasztottak. Az I. r. vádlott az este folyamán el akart menni Nádudvarra egy ismerőséhez, ezért megkérte a csapost, hogy szerezzen neki egy járművet és sofőrt. A pultos az I. r. vádlott kérését visszautasította, majd 22 óra körüli időben a zárás után mindkét vádlottat elküldte a szórakozóhelyről.

A vádlottak gyalog indultak el, amikor is egy közeli körbekerített telephelyen megláttak egy sérült gépkocsit. Ekkor az I. r. vádlott átmászott a kerítésen és észrevette, hogy a járműben benne van az indítókulcsa. Ezután a vádlottak együttesen kinyitották az udvar nagykapuját, amely nem volt kulcsra zárva, majd az I. r. vádlott, aki vezetői engedéllyel nem rendelkezik, beindította a járművet és kihajtott a telephelyről. A vádlottak az autóval Sárrétudvariból Püspökladányon át Nádudvarra mentek, ahol az I. r. vádlott egyik ismerősét keresték fel. A ház udvaráról történt kitolatás következtében az I. r. vádlott a gépkocsival nekiütközött a kerítésnek, majd egy oszlopnak és ezzel 300.000,- Ft rongálási kárt okozott, amely nem térült meg.

A vádlottak ezt követően 2018. május 8-án a hajnali órákban visszamentek Sárrétudvariba és ott az egyik utcán leállítva hagyták a megsérült gépkocsit.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a vádlottak ellen társtettesként elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A vádiratban az I. r. többszörös visszaeső vádlott vonatkozásában fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, míg a II. r. vádlott esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.