Idős asszonyt bántalmazott, bíróságon kell felelnie

Helyi hírek Ország

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség minősített súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki úgy bántalmazta egy 70 éves ismerősét, hogy arca több helyen is eltört.

A vádlott 2018. augusztus 07. napján az esti órákban egy Hajdúböszörmény melletti kis településen hazafelé tartott. A sértett háza elé érve szóváltásba került az idős asszonnyal, aki az édesanyja barátnője. A vádlott és a nő veszekedtek, majd a férfi az asszonyhoz lépett és három alkalommal nyitott tenyérrel arcon ütötte, mire a sértett a földre esett. A vádlott ezt követően dühében egy helyszínen talált tetőcserepet is földhöz vágott, ami eltört.

A vádlott bántalmazása folytán az asszony többszörös arckoponyatörést, járomcsont-törést és darabos orrcsonttörést szenvedett, emellett az arca több helyen zúzódott. Sérüléseinek gyógytartama 8 napon túli, ténylegesen 6-8 hét.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a tettét beismerő, letartóztatásban lévő vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre ítélje és mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától.