Szerep Községi Önkormányzat 30,51 M Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült

Gazdaság Helyi hírek

Helyi gazdaságfejlesztés – Szerep község 680 hrsz-ú ingatlanon helyi piac – kültéri elárusító hely és ideiglenes kitelepülés kialakításához kapcsolódó infrastruktúrafejlesztés című pályázat keretében 30.51 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el, a Széchenyi 2020 program keretében.
A TOP-1.1.3- 15-HB1- 2016-00012 azonosító számú pályázaton belül, a fejlesztés eredményeként Szerepen kialakításra került egy helyi piac. A piac a lakosság részéről felmerült helyi termékek árusítására vonatkozó
igényeket szolgálja.

A fejlesztés a termelők jövedelmének növelésével és a vevői igények kielégítésével és
munkahely teremtéssel is jár. Segíti a helyi termékek piacra jutását és a helyi termékek infrastrukturális támogatását is szolgálja.

A kitelepülési helyen, gyalogos járdán és kültéri helyen térkő burkolat került elhelyezésre. A beruházás során asztalok, padok kerültek elhelyezésre, megtörtént a kültéri elárusító helyek fedése. Így 2 db fedetlen és 6 db fedett elárusító hely került kialakításra. Beépítésre került egy fedett kerékpártároló, és ehhez tartalmazó kerékpártámaszok.

A terülten kihelyezésre került egy hulladékgyűjtő, továbbá egy két oldalas hirdető tábla.
Kialakításra került egy 6 méter nyílású fa szerkezetes kapu, mely illeszkedik a meglévő kerítéshez.

A területen megfelelő megvilágítási szintet biztosító térvilágítási hálózat került kialakítása, mely 5 db OTH- NV-18W típusú 18 W teljesítményű napelemes közvilágítás. A közvilágítás keretében napelemek kerültek, tartószerkezettel, töltésvezérlő, nappali/éjszakai váltókapcsoló, LED lámpa burával, tartóval és akkumulátor és az ehhez szükséges oszlop került kihelyezésre. A kialakított infrastrukturális létesítmény akadálymentes
kialakítással kerültek elkészítésre.