Felállították az óriáskereket Debrecen főterén – ennyibe fog kerülni rajta egy menet

Helyi hírek

A debreceni karácsonyi vásár egyik fő látványossága lesz a Kossuth téri óriáskerék, amit londoni nagytestvére után “Debrecen Eye”-nak kereszteltek.A kerék pénteken indul, szombaton pedig megnyílik az adventi vásár is.

A 33 méter átmérőjű óriáskerék november 24., péntektől egészen január 6-ig áll majd a kíváncsiskodók rendelkezésére. Már az árak is nyilvánosak: a felnőtt jegy 1500 forint, a gyerekek (12 éves korig) és nyugdíjasok 1200 forintért ülhetnek fel az óriáskerékre, s van családi jegy is (2 felnőtt + 2 gyerek): 4500 Ft. Minimum 5 percet mehetnek az óriáskerékkel a jegyvásárlók, ez nagyjából három kör. Az óriáskerékre 26 kabint szereltek fel, melyek nyitottak, s egyszerre összesen akár 156-an is ülhetnek bennük. A Debrecen Eye-t próbaképp csütörtökön délután ki is világították pár percre. Az óriáskerék tervezett nyitva tartása: hétfőtől csütörtökig 14 és 21 óra között, pénteken és szombaton 12 és 22 óra között, vasárnap 12 és 21 óra között.

Az adventi vásár november 25-én, szombaton nyílik. Idén 120 pavilonban kínálják majd az árusok a portékáikat – tájékoztatott a debrecen.hu.

Fotó: Miskolczi János