Majdnem agyonverte élettársát

Helyi hírek

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa 2017.09.26-án 9 órától a következő ügyet tárgyalja.Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2017 májusában B. István vádlottat
életveszélyt okozó testi sértés bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt 8 év börtönbüntetésre, és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett élettársak voltak Miskolcon. A vádlott a sértettet egyre inkább ellenőrzése alá vonta, magatartási szabályokat határozott meg számára, valamint féltékenysége miatt a sértettet arra vette rá, hogy baráti kapcsolatait is fölszámolja. Emiatt többször veszekedtek. Ilyenkor a vádlott a sértettet ütötte, rugdosta, miközben becsületét súlyosan sértő, lealacsonyító kifejezésekkel illette. Előfordult, hogy az utcán, a bevásárló központban, és a lépcsőházban is durván bántalmazta a sértettet. 2016. áprilisában egy este a férfi az erkélyen dohányzó sértettet kérdőre vonta, hogy miért dohányzik, majd berángatta a szobába, kezéből kivette a félig elszívott cigarettát és elnyomta az asszony jobb alkarján. A sértett másodfokú égési, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Egy másik alkalommal az ittas állapotban lévő vádlott veszekedni kezdett a sértettel, majd a földre rántotta, ahol rugdosni kezdte, melynek következtében bal oldali, légmellet eredményező IX-X. bordatörést szenvedett. A sértett bár könyörgött a vádlottnak, hogy vigye kórházba, a terhelt csak másnap tett eleget a kérésének. A kórházban megállapították, hogy orvosi beavatkozás hiányában a légzési elégtelenséget eredményező légmell a sértett halálához vezetett volna. Első nyilvános ülés.