Folytatja oktatási együttműködését Debrecen és a kínai Hohhot városa

Helyi hírek

Hivatalos látogatáson fogadta a kínai Hohhot város delegációját Barcsa Lajos alpolgármester 2017. május 2-án. A találkozón a felek szándéknyilatkozatot írtak alá az öt éve megkötött oktatási együttműködés folytatására.

Barcsa Lajos alpolgármester nagyon hasznosnak ítélte a két város közötti kapcsolatot, amely segítségével 50 debreceni fiatal tanulhat kínai nyelvet a Debreceni Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziumában.

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója azt mondta, hogy a szakgimnázium nyitott és innovatív környezetet biztosít a nyelvtanulás számára és az eddigi sikereken felbuzdulva szeretnék tovább folytatni a kínai nyelv oktatását az intézményben.

Zhang Yamin, Belső-Mongólia Autonóm Tartomány oktatási osztályvezető-helyettese dicsérte a kínai nyelv oktatásának színvonalát Debrecenben. A delegáció vezetője egyben arról tájékoztatta a vendéglátókat, hogy Belső-Mongólia Autonóm Tartomány idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját, és az ebből az alkalomból rendezett ünnepségekre meghívta a debreceni delegációt is.