Szakmai fórum a területrendezési tervekről

Helyi hírek

Az Országos Területrendezési Terv és megyei területrendezési tervek felülvizsgálatával kapcsolatos tudnivalókról, a várható feladatokról, valamint az Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepció módosításáról is hangzott el előadás a Megyeházán, kedden megtartott szakmai fórumon. A Hajdú Bihar Megyei Önkormányzat rendezvényének célja az volt, hogy egységes gondolkozásra sarkalja a megyében dolgozó települési főépítészeket és településtervezőket.

A fórumot Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke nyitotta meg, ezt követően Gonda-Magyar Andrea megyei főépítész tájékoztatta a jelenlévőket. Jambrik Imre állami főépítész, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal képviselője szakmai beszámolót tartott a településképi arculati kézikönyv, valamint a településképi rendelet szakmai hátteréről.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat naprakész információk átadásával kívánja segíteni a megyében dolgozó települési főépítészek és településtervezők munkáját a jövőben várható feladatok elvégzése során. E cél elérése érdekében az Önkormányzat az indító szakmai fórumot követően, további szakmai találkozók megrendezését tervezi.